Retail sector: Verhoog de omzet door middel van verlichting

De juiste verlichting is goed voor de werknemers maar ook voor de omzet. Lees hier waarom!

Er is altijd al licht geweest, maar sinds de laatste paar jaren praten we over led verlichting. Licht is vooral erg functioneel en bij led denken we vooral aan energie besparen. Maar wat kunnen we nog meer met licht? Er zijn namelijk veel mogelijkheden met verlichting.

Emoties

De emoties van ons worden gevoed door onze zintuigen. Wat wij zien, horen, ruiken, proeven en aanraken, heeft invloed op onze emoties. De mogelijkheid om alle zintuigen te betrekken bij de winkelervaring is dan ook veel groter in de echte winkels dan bij de online winkels.

De consument verleiden door middel van verlichting

De verlichting in een winkel heeft een enorme impact op hoe we de winkel emotioneel ervaren. Zonder dat wij het doorhebben worden we aangetrokken door winkels die goed verlicht zijn of winkels waar de producten op de juiste manier verlicht zijn.

Het is bijvoorbeeld zo dat goed verlichtte paskamers tot hogere omzet kan leiden. Dit komt doordat 60% van de aankoopbeslissingen in de paskamer worden genomen. Dus wanneer de verlichting in jouw paskamers juist is, zal de klant eerder overtuigd zijn.

Ook de houdbaarheid van verse producten kan met de juiste verlichting tot 20% worden verlengd. Wanneer dit van toepassing is zal zowel de omzet als de verspilling minder worden.

Verlichting doelbewust gebruik

Wanneer je ervoor zorgt dat je de verlichting doelbewust gebruikt, kan je de consumenten beter aantrekken. Je kan bijvoorbeeld verschillende lichtcombinaties en intensiteiten gebruiken. Of een eenvoudig te progammeren lichtshow voor jouw etalage, zal ervoor zorgen dat meer mensen stil blijven staan en eruiteindelijk meer mensen naar binnen zullen gaan. Maar ook door het toevoegen van kleuren in bepaalde delen, zal ervoor zorgen dat mensen hierna toelopen en eerder overgaan tot aankoop.

Digitaal en slim

Door de introductie van led verlichting is licht ook digitaal en slim geworden. Licht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de route van de kant wordt bepaald. Maar niet alleen kan je de route van de klant bepalen, maar ook sfeer creeëren of de verlichting bij de paskamers aanpassen, zodat het past bij de juiste outfit.

Maar ook real-time gegevens kunnen verzonden worden via licht. Dit het ook wel LiFi en is een alternatief voor Wi-Fi. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor indoor navigatie. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als GPS.

Licht zorgt voor de juiste beleving in de winkel

Het is dus zo dat verlichting een enorme impact kan hebben op de beleving in een winkel. Maar verlichting zorgt niet alleen voor een betere beleving, maar led verlichting is ook nog eens een stuk zuiniger en duurzamer. Wanneer je overstapt op led verlichting kan je wel tot 70% besparen. Zelfs met een slim verlichtingssysteem kan je nog meer besparen.

Ook de beste beleving in jouw winkel?

Wil jij ook graag zorgen voor de beste beleving in jouw winkel door middel van verlichting? Je kunt bij ons terecht voor vrijblijvend advies. Maak snel een afspraak met één van onze adviseurs.

Afspraak plannen

Geschreven door:
Gepubliceerd op:
16/10/2020