Kees Smit Tuinmeubelen

Vanaf afgelopen september is Kees Smit Tuinmeubelen operationeel in dit nieuwbouwpand in Almelo. Het centrale opslagmagazijn heeft een effectieve vloeroppervlakte van 85.000m2. Omdat wij merkonafhankelijk zijn konden we bij de aanvraag van deze klus zelf bepalen welke fabrikant de beste oplossing bood voor dit inmense project. Vanwege de grote oppervlakte en de prettige eerdere samenwerkingen kozen we voor Trilux. Die uiteindelijk 9km aan lichtlijnen (profielen), rond de 1.000 armaturen en 150 sensoren heeft geleverd.

“We hebben toegevoegde waarde geleverd. Door het inzetten van Livelink heeft de klant veel flexibiliteit gekregen. Kees Smit heeft hierdoor nu al de 10% meerprijs terugverdiend. Dat betekent dat ze in de toekomst alleen nog maar meer besparen.” Richard Westerhof - Sales manager Trilux Nederland

Livelink is een lichtmanagementsysteem dat Trilux zelf heeft ontwikkeld. Alle armaturen die Dali-geschikt zijn kunnen worden aangestuurd. De eindgebruiker kan via een app zelf de verlichtingsinstellingen aanpassen. Er is nu op iedere verdieping voldoende licht en wanneer je een gangpad inloopt wordt deze automatisch verlicht. Dat maakt het een stuk prettiger werken voor de medewerkers in het magazijn.

“Wat voor mij belangrijk is geweest met betrekking tot de verlichting, is dat het prettig moet zijn voor de medewerkers om er te kunnen werken. Ook zijn we ons heel bewust van de impact op het klimaat. Daarom hebben we voor LED gekozen. Én voor verlichting die uit gaat wanneer er niet verlicht hoeft te worden”
Arnold van der Meer - Director supply chain Kees Smit Tuinmeubelen

Dit is voor ons een fantastisch project geweest. Omdat wij alle kennis en kunde die we de afgelopen jaren hebben opgedaan hebben kunnen inzetten. Van geavanceerde technieken in het distributiecentrum, de eco-groene buitenverlichting, tot aan de door een architect bedachte kantoorverlichting. Wij hebben kunnen laten zien hoe wij, samen met onze lichtpartners, ons totaal­concept kunnen inzetten en hoe wij hiermee onze klant volledig hebben ontzorgd. Een slim en duurzaam totaal­concept waarin alles klopt!

Bekijk hieronder de video.

"Mijn quote is, wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen. En als je ziet dat wanneer we krachten bundelen, wat we dán kunnen realiseren… Dat is een veelvoud van wat ik ooit had durven dromen.”
Daniël Kauwen

Afspraak maken