Historie & Toekomst

Historie 2011-2020

Het bedrijf European Lighting Projects BV Nederland is officieel opgericht in augustus 2011 door Daniel Kauwen. European Lighting Projects BV is op dat moment gevestigd op de Staalsteden 4.4 te Enschede. In 2011 was het speerpunt van European Lighting Projects de slogan; ”Focus on light improvement”. Deze slogan werd uitgedragen met de oplossing “de TL Bespaar adapter”. Met deze oplossing kon men op een eenvoudige manier in de bestaande verlichting armaturen een hoge besparing realiseren op het energieverbruik en energiekosten. Hiermee werd de basis gelegd voor het succes van European Lighting Projects. De oplossing slaat zo goed aan, dat European Lighting Projects al snel beschikt over toonaangevende referenten. Door samenwerkingen op te starten met diverse partijen (installateurs) ontstaat het gevolg van zeer succesvolle op een volgende jaren met een groeiend financieel resultaat. European Lighting Projects is in 2011 gestart met verschillende afnemersgroepen namelijk:
- Scholen
- Winkels
- MKB-bedrijven
- Magazijnen
- VvE’s
- Consumenten
- Installateurs

In juli 2015 Verhuist European Lighting Projects naar het verzamelpand op de wethouder beverstraat 189 te Enschede. Op 30 juni 2016 wordt European Lighting Projects BVBA België opgericht door Daniel Kauwen en Ronnie van Heertum. European Lighting Projects BVBA België is op dat moment gevestigd op de Dorpstraat 1 te Neerpelt. Vanaf 2014/2015 staat de oplossing de TL Bespaar adapter niet meer centraal. Dit heeft vooral te maken met de enorme innovatie op het gebied van LED-technologieën. In 2016/2017 hebben European Lighting Projects Nederland en België grote veranderingen ondergaan. Deze veranderingen waren hoofdzakelijk gericht op de nieuwe samenwerking met toonaangevende partners en het benaderen van de markt met het totaal vernieuwd productportfolio en sales-aanpak concept.
Juli 2017 wordt de website verlichtingnl.nl gelanceerd. Deze website is november 2017 live gegaan. Dit is een toonaangevende website die voorzien is van de allernieuwste verlichting technologieën. VerlichtingNL.nl heeft de missie om de grootste merk onafhankelijke licht leverancier van de Benelux te worden.

Eind 2017 is European Lighting Projects BV Nederland verhuist naar een nieuw eigen pand, wederom gevestigd aan de Staalsteden, ditmaal 4.7A. De beide bedrijven zijn inmiddels uitgegroeid tot specialisten op het gebied van het geven van adviezen t.a.v. verlichting proces vraagstukken. Met de allernieuwste verlichting technologieën en toepassingen hiervan wordt de B2B markt benaderd en bediend. Ook de wet- en regelgeving speelt hier een belangrijke rol in. De B2B markt wordt nu verdeeld in onderstaande verticale markten:
- Handelsondernemingen (MKB, MKB+, MKB++)
- Zorg en Educatie
- Industrie
- Overheid